Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Animasyon seslendirmek moda oldu

Son dönemde sıkça popüler oyuncuların animasyon seslendirdiğini görüyoruz. Eskiden animasyon filmi seslendiren bu kadar oyuncu yoktu. Animasyon seslendirmek ayrı bir meziyet kesinlikle. Normal seslendirmeye göre çok farklı orijinal sese benzemesi ve karakter analizinin yapılması büyük önem taşıyor.

KÖTÜ MİNYON: BEREN SAAT
Gelmiş geçmiş en çılgın ve en büyük kötüye hizmet eden 'Minyonlar', yeni filmlerinde de birbirinden komik maceralara atılıyor. Orjinal seslendirme kadrosunda dev isimleri bulunduran filmin macerasına Türkiye'de Beren Saat ve Kenan Doğulu da ortak oldu. Saat, filmde 'Scarlet Overkill' karakterini seslendiriyor. 'Scarlet', dünyanın ilk kadın süper kötüsü ve tarihleri boyunca hep bir kötüye hizmet etmiş 'Minyonlar'ın yeni efendisi. Kenan Doğulu ise 'Scarlet'in eşi 'Mucit Herb Overkill'i seslendirecek. Bu arada Beren Saat, 2012 yılında 'Cesur' filminde 'Prenses Merida'yı seslendirmişti.

KÖTÜ KEDİ: UĞUR YÜCEL

Senelerdir merakla beklediğimiz 'Kötü Kedi Şerafettin' filmi, nihayet beyazperdeye taşınıyor. Üstelik filmin en büyük sürprizi,'Kötü Kedi Şerafettin'i Uğur Yücel'in seslendirecek olması. Filmde; ağzı bozuk, terso kahraman 'Şerafettin'in afet sevgilisi 'Misket'e ise Demet Evgar sesiyle hayat veriyor. Ünlü karikatürist Bülent Üstün'ün efsane çizgi roman karakteri 'Kötü Kedi Şerafettin'; argosu, aksiyonu ve komedisiyle Türkiye'de büyüklere yapılan ilk animasyon filmi olma özelliği taşıyor. Bu arada 'Kötü Kedi Şerafettin', dünyanın en önemli canlandırma film festivalllerinden Annecy'de WIP (work in progress) bölümüne seçildi. 'Kötü Kedi Şerafettin'de; Şero ve arkadaşları, 'Martı Rıfkı' ile 'Fare Rıza'nın İstanbul sokaklarındaki maceraları anlatılıyor.

BARBIE: F. ZEYNEP ABDULLAH
Yönetmenliğini Karen J. Lloyd'un üstlendiği, aile animasyonu 'Barbie Prenses ve Rock Star' filminin Türkçe seslendirme kadrosunda başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah yer alıyor. Bir prenses ile bir rock starın karışıklık sonucu yer değiştirmeleri ve bulundukları yeni ortamlarına adaptasyon süresinde yaşadıklarını anlatan Barbie'nin bu yeni müzikalinde. Farah Zeynep Abdullah sesiyle sevenleri tarafından merakla bekleniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA